Het Natura 2000 verhaal is vrij complex. We begrijpen dat men soms de bomen door het bos niet meer ziet. Binnen het BNIP project worden trainingen en vorming aangeboden, zowel binnen de overheden als voor externen.

Wil je graag jouw kennis over Natura 2000 vergroten? Of heb je er nog geen kaas van gegeten en wil je graag eens kennis maken met de materie? Dat kan! Je kan bij Inverde verschillende opleidingen, workshops en seminaries volgen dankzij het BNIP.

Ook kan je op een laagdrempelige manier kennis maken met de materie dankzij Ecopedia. Dit is een handige online tool, waar je door middel van filmpjes en nuttige teksten meer te weten komt over natuur-, groen- en bosbeheer.

Bovendien stimuleert het BNIP project vorming volgens het train-the-trainer principe. Dit principe houdt in dat je, mits het verkrijgen van een adequate training, zelf aan anderen jouw kennis over de materie kan bijbrengen. Zo beschik jij over de tools om je kennis te delen binnen jouw netwerk.

Ook binnen de overheden vinden vormingen plaats. Deze zijn gericht op algemene trainingssessies, maar ook technische trainingssessies voor medewerkers die rechtstreeks betrokken zijn bij de uitvoering van het Natura 2000 programma zullen plaatsvinden. Bovendien stimuleert het BNIP project uitwisseling tussen Vlaanderen en Wallonië onder de vorm van workshops op specialist niveau.

Toolbox:

Deze toolbox zal worden aangevuld naarmate het BNIP project vordert.

Wat hebben we gerealiseerd tot nu toe?

Neem zeker eens een kijkje op de website van Ecopedia!