Ontdek al onze activiteiten

21 mei is het de Europese Natura2000-dag. En dat willen wij vanuit LIFE BNIP vieren! Samen met al onze partners organiseren we zowel in Vlaanderen als Wallonië verschillende buitenactiviteiten tijdens de maand mei. Vieren jullie mee?

Samen op pad

Neem een unieke kijk achter de schermen samen met een gids!

Routeyou wandelingen

Trek er zelf op uit met onze wandelroutes!

Webinar

Leer bij over onze Belgische topnatuur vanuit je luie zetel!

Fotowedstrijd

Deel je leukste natuurfoto en maak kans op een prijs!

[mapsmarker layer=”18″]

Samen op pad
inspiratiedag N2 2016-12-05 3

Ben jij ook razend benieuwd om te weten welke dieren zich verschuilen in onze prachtige natuurgebieden? Of wil jij graag weten wat er allemaal komt kijken om zo’n unieke natuurparels te beheren? Ga dan samen met onze boswachters en gidsen op pad en krijg een unieke kijk achter de schermen.

Routeyou wandelingen

Trek je wandelschoenen aan en verken zelf onze groene oases van rust, verspreid over Vlaanderen en Wallonië. Er is voor ieder wat wils! De allerkleinsten kunnen naar hartenlust ravotten op één van de kinderroutes en voor de volwassenen zijn er wandelroutes uitgestippeld van 3 tot 20 km, elk met een eigen unieke invalshoek. Wat denk je van het spotten van een ijsvogel? Of is wandelen langs een oude smokkelroute meer jouw ding? Ontdek het snel!

2020-11-11 Wortel-Kolonie (26 van 42) - Wim Verschraegen (12)
Webinar
©Mark Zekhuis
Europese topnatuur of Natura 2000, wat is dat?

Gratis webinar, online

Tijdens deze gratis webinar van Natuurinvest kom je alles te weten van a tot sbz over Natura 2000. Wat is dat eigenlijk, Natura 2000? En hoe wordt dit toegepast in Vlaanderen? Waarom is dit zo belangrijk? Maar ook: wat doen Brussel, Wallonië en andere landen eventueel anders? Na dit webinar heb je een tastbaar overzicht van Natura 2000 en ken je de verschillende begrippen die erbij komen kijken.  

Fotowedstrijd

Wil jij kans maken op een overnachting voor 2 personen op een schitterende natuurlocatie? Trek de natuur in en toon ons hoe jij de natuur mee viert. Maak een leuke originele foto en deel deze op instagram met de hashtag #denatuurisjarig. 

pexels-photo-1264210
Natura 2000, wat is dat?

De natuur in topconditie houden in heel Europa, dat is het doel van Natura 2000! 

Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde topnatuur. Met Natura 2000 roept Europa de achteruitgang van de natuur een halt toe. Natura 2000 wil over heel Europa de nodige ruimte bieden aan verschillende soorten planten en dieren, en de gebieden waarin ze leven. En die natuur levert ook voordelen op voor de mens: zuiver water, ruimte voor recreatie, een gezonde bodem, frisse lucht…   

Wist je trouwens dat zo 1.800 dier- en plantensoorten een duwtje in de rug krijgen en dit over héél Europa? 

Onze partners