Ontdek onze evenementen

Onze Europese topnatuur is jarig! Natura 2000 en LIFE vieren hun 26ste verjaardag op 21 mei 2018. Uiteraard wilt het LIFE BNIP dit in de bloemetjes zetten. Ter gelegenheid van deze dag zullen onze BNIP projectpartners activiteiten organiseren. Ook andere LIFE projecten zetten activiteiten op poten.

Natuurfeest voor groot en klein

In La Hulpe zal een heus natuurfeest doorgaan voor groot en klein! Denk hierbij aan spelletjes, lekkernijen en prachtige wandelingen.

Inspiratiedag natuurbeheer

Wie meer wil weten over natuurbeheer en beleid, gecombineerd met inspirerende terreinbezoeken zal aan zijn of haar trekken komen op de inspiratiedag van Inverde!

Partnerevents

Ook andere partners organiseren interessante activiteiten.

[mapsmarker layer=”12″]

Groot natuurfeest

Maandag 21 mei 2018 – 09:30 tot 17:00 – La Hulpe

Aan Waalse zijde slaan verschillende projectpartners de handen in elkaar, namelijk Service Public Wallonie, Natagriwal, Natagora en Natuurpunt. Zij organiseren een heus natuurfeest in La Hulpe voor jong en oud!

Hierbij zetten ze onze Europees waardevolle natuur in de bloemetjes in een prachtige setting. Je kan die dag deelnemen aan allerlei activiteiten zoals beeldhouwkunst, spelletjes spelen, deelnemen aan een quiz en je eigen dierspoor maken! Voor de volwassenen zijn er interessante standjes waarbij je alles te weten komt rond deze Europese topnatuur én kan je op verschillende begeleide wandelingen gaan die je langsheen de mooiste natuurplekjes zullen brengen.

Kortom, mis dit prachtig natuurfeest niet!

Lees meer

Inspiratiedag

Donderdag 31 mei 2018 – 09:30 tot 15:30 – Lommel

Aan Vlaamse zijde organiseert Inverde een inspiratiedag, gericht op mensen die betrokken zijn in de natuursector en graag meer te weten willen komen over natuurbeheer en beleid.

Tijdens deze inspiratiedag leer je bij over het nieuwe natuurbeheerplan en heb je de keuze uit weliswaar twee verschillende terreinbezoeken. Afsluiten doen we met een informeel moment, waarbij verschillende experten aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Lees meer

Partnerevents

svdabsoluutboslandpassionfornature-22-aangepast-1
Ga mee op voorjaarswandeling

Zondag 20 mei 2018 – 10:00 – Lommel

Aan de vooravond van de Europese week van Natura 2000, trekken we het projectgebied in voor een boeiende voorjaarswandeling.
De wandeling zal voornamelijk gefocust zijn op de natuurwerken in kader van Life+ TOGETHER. Daarnaast lichten we ook andere groene initiatieven van de stad Lommel kort toe.

Federal truck
Ontdek de federal truck aan de noordzee

10 tot en met 13 mei 2018 – 10:30 tot 17:00 – Oostende

Tijdens Oostende voor Anker zal je de Federal Truck kunnen ontdekken! De Federal Truck is een mobiele school waarmee kustbewoners en -bezoekers meer te weten komen over de natuurwaarde en bescherming van de Noordzee. Denk hierbij aan interactieve spelletjes, een photoboot waar je een gepersonaliseerde postkaart kan laten maken en zelfs met een prijs naar huis kan gaan!

life flandre
Bezoek een bijzonder duinengebied met LIFE+ Flandre

21 mei 2018 – 14:00 tot 16:30 – Oostduinkerke

Verlaat samen met een gids de begane wegen en ontdek de unieke natuurparels ‘Hannecartbos’ en ‘Oostvoorduinen’ aan onze kust! Samen leer je meer over het natuurherstel in dit gebied dankzij LIFE+ Flandre en kom je wellicht bijzondere vogelkolonies tegen. Afsluiten doe je met een hapje en een drankje.